Polonia 1900-1939

Polonia 1900-1939: Fondos del Museo del Cartel de Wilanów

Polonia 1900-1939: Fondos del Museo del Cartel de WilanówAutores: VV.AA.
» 224 páginas
» Formato: 21 x 31 cm.
» P.V.P: 26€
» Idioma español / inglés / polaco
» Año de publicación: 2006
» Impreso: Creator Silk 150 gr.
» Encuadernación cartoné
» Cosido con hilo vegetal.
» Impreso en trama estocástica
» ISBN 978-84-935843-0-6

Encara que el fenomen del cartell polonés va sorgir i es va desenvolupar en la década dels anys cinquanta del passat segle, s’accepta comunament que es va originar a partir del moviment de la Jove Polònia de Cracòvia. I ja en 1898 va tindre lloc en el Museu Municipal de Tecnologia i Indústria, la primera exposició de cartells que va reunir prop de dues-centes cinquanta obres d’autors com ara Henry Toulouse-Lautrec, Jules Chéret, Alphons Mucha, Eugène Grasset, Théophile A. Steilen i Pierre Bonnard, entre altres. En la mostra va haver-hi artistas polonesos molt representatius com Juliusz Kossak, Teodor Axentowicz i Piotr Stachiewicz.

Encara que l’exposició esmentada va marcar una nova forma de concebre el cartell pels artistas polonesos, seria en 1918, finalitzada la Primera Guerra Mundial i recuperada la independencia del país, quan es van valorar les enormes possibilitats del cartell com a element indispensable de comunicació i agitació que arribava a totes les classes socials. El període d’entreguerres va suposar no només la reconstrucció de Polònia com a estat, sinó també un rellevant desplegament industrial i comercial del país. El lliure mercat i la competencia creixent, a més d’estimular el desenvolupament del cartell, van donar possibilitats també als artistas perquè s’expressaren en un nou àmbit: el de la publicitat. Durant eixe període es van crear obres molt notables, semblants per la seua concepció moderna amb les realitzades, en aquell moment, en altres països europeus. El fet que, moltes d’elles, foren creades per pintors va donar a com resultat un estil pictòric que, no obstant això, va derivar a poc a poc cap a fórmules relacionades amb els plantejaments gràfics de les avantguardes que assenten les bases del disseny.

L’exposició s’ha articulat a partir d’una selecció de setanta-vuit cartells, estampats entre 1900 i 1939, que procedixen del Museu del Cartell de Wilanów. Les obres presentades aproximen l’espectador a un repertori gràfic singular que va evolucionar des dels supòsits de l’art-nouveau, als de les avantguardes, així com als de l’art-decó internacional i als de la nova publicitat.

El Museu del Cartell de Wilanów és una de les majors i més completes col•leccions de cartells amb uns fons de més de cinquanta-set mil obres, de mestres històrics i contemporanis internacionals.

¿Desea reservar un ejemplar de Polonia 1900-1939: Fondos del Museo del Cartel de Wilanów?

    Nombre (requerido)

    Correo electrónico (requerido)

    Asunto

    Mensaje